Lui Max, câinele-erou

CÂINE DE SOI CAUT UN STĂPÂN MAI BUN
autor Emanuel Pope
recită Mihai Ganea
muzică Mihai Ganea

Petiție : http://www.petitieonline.com/sa_facem_lege_pentru_max_cainele_erou

http://tarotpolitic.wordpress.com/2014/12/08/eroul-fara-glas/

Povestea lui Max, câinele-erou care a fost abandonat de Armată după ce a salvat viețile unor soldati din Afganistan, face înconjorul presei externe.

Într-un material titrat “Romania schimbă legile pentru a salva câinele-erou”, jurnaliștii de la Associated Press scriu că autoritățile din România vor să schimbe legea care l-a condamnat la suferință pe Max.

În materialul preluat de numeroase publicațiii, printre care The Malay Mail Online, 9news.com.au sau Croatian Times, se menționează că Ministerul Apărării a anunțat că va elabora un proiect de lege și o serie de reglementări interne referitoare la animalele de serviciu.

Max este un ciobănesc german în vârstă de cinci ani, care a fost antrenat să salveze vieți în teatrele de război. A participat la misiuni în Afganistan, însă s-a îmbolnăvit, iar acum se află în custodia unei iubitoare de animale.

Câinele, scriu jurnaliștii străini, este o victimă a unei legi absurde care l-a transformat într-un simplu obiect bun de casat, după ce a fost declarat inapt să mai execute misiuni militare. Oamenii n-au rămas indiferenți la soarta lui Max și au ințiat o petiție online pentru salvarea câinelui, care a adunat 27.000 de semnături.

De asemenea, o campanie puternică dusă în mediul online, numită “Trimis să moară de cei ale căror vieți a salvat”, a fost un alt factor care a determinat autoritățile să modifice legea, astfel încât să se facă distincția între viața unui animal încadrat în armată și soarta unui vehicul care trebuie casat.

sursa: http://www.ziare.com/stiri/mapn/povestea-lui-max-cainele-erou-care-schimba-legile-din-romania-face-inconjurul-presei-externe-1337644