SOPRANA AURELIA FLORIAN ȘI TENORUL MARIUS BRENCIU PE SCENA OPEREI DIN TEL AVIV. 9-24 IANUARIE 2015

Soprana Aurelia Florian și tenorul Marius Brenciu pe scena Operei din Tel Aviv. 9-24 ianuarie 2015

Vineri, 09 ianuarie 2015 – Sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține prezența sopranei Aurelia Florian și a tenorului Marius Brenciu pe scena Operei din Tel Aviv, în roluri principale din opera „La Rondine” de Giacomo Puccini. Spectacolul este regizat de Nicolas Joel (Franța) iar din distribuția internațională mai fac parte artiști din Israel, Rusia, Italia, Serbia și Franța. Soprana Aurelia Florian va interpreta rolul Magda iar tenorul Marius Brenciu va interpreta rolul Prunier. Spectacolul „La Rondine” va avea 12 reprezentații în perioada 9-24 ianuarie. Programul reprezentațiilor, detalii și bilete: http://www.israel-opera.co.il/Eng/?CategoryID=723&ArticleID=2009.
Aurelia Florian s-a născut în România. A absolvit cursurile de muzică ale Universității din Brașov și a studiat cu soprana Mariana Nicolesco. A fost premiată la concursuri internaționale: Premiul I la „ Concorso Spiros Argiris in Sarzana”, Premiul I la concursul de interpretare Hariclea Darclée, în 2007 și altele. Între anii 2008-2010 s-a remarcat pe scena Operei Naționale din București în rolul Norina din „Don Pasquale” și rolurile principale din „Parisina d’Este” și „Gema di Vergi” de Donizetti. De asemenea, repertoriul său cuprinde roluri în compoziții dificile, ca Simfonia a IV-a de Gustav Malher și rolul principal în opera „Celan” de Peter Ruzicka. În anul 2013, s-a remarcat în rolurile principale din „Luisa Miller” și „La Traviata” de Giuseppe Verdi. Prezentarea artistei pe pagina Operei din Tel Aviv: http://www.israel-opera.co.il/Eng/?CategoryID=263&ArticleID=1708.
Tenorul Marius Brenciu s-a născut în Romania. Repertoriul său include rolurile Alfredo în „La Traviata”, Gabriele Adorno în „Simon Boccanegra”, Macduff în „Macbeth”, Fenton în „Falstaff”, Ismaele in „Nabucco”, Don Ottavio in „Don Giovanni”, rolul principal în „Idomeneo” (Mozart), Edgardo in „Lucia di Lammermoor” și altele. Apare constant pe scenele Metropolitan Opera din New York, Royal Opera House Covent Garden, Vienna Staatsoper precum și pe scenele operelor din Berlin, Bruxelles, Paris, Lyon, Munchen, Lisabona, Geneva, Toulouse, Florența, Roma. Prezentarea artistului pe pagina Operei din Tel Aviv: http://www.israel-opera.co.il/Eng/?CategoryID=263&ArticleID=582.

 

http://www.icr.ro/operatelaviv2015_ro

Related Posts

  • 32
     Mulțumiri doamnei Nina Parfentie, redactor la Radio Moldova!  Victor Teleucă (n. 19 ianuarie 1933 Cepeleuți – d. 2002 Chișinău, Republica Moldova), a fost un poet, eseist, traducător șipublicist român basarabean. Prezentare generală A fost redactor-șef la săptămânalul "Cultura" timp de 12 ani (1964-1976), iar apoi fondează în 1977 și conduce…
    Tags: de, în, și, la, din
  • 30
    Campania: recită un poem! Dragi ascultători: Ne-am gândit să-ncepem anul printr-o campanie care să ne apropie și să ne ajute să ne cunoaștem și cum poezia întotdeauna apropie vă vom propune de-acum înainte, în fiecare săptămână,  câte un poem pe care dvs să-l recitiți, să-l înregistrați mp3 și pe care…
    Tags: de, în, pe, din

Un comentariu la “SOPRANA AURELIA FLORIAN ȘI TENORUL MARIUS BRENCIU PE SCENA OPEREI DIN TEL AVIV. 9-24 IANUARIE 2015”

Comentariile sunt închise.