Laurențiu Profeta & Aura Urziceanu – Dragă-mi este dragostea!

Laurentiu_ProfetaLaurențiu Profeta (n. 12 ianuarie 1925, București, d. 22 august 2006) a fost un compozitor român evreu în special de muzică ușoară, dar și de muzică simfonică, vocal simfonică, instrumentală și corală.

A studiat la Universitatea Națională de Muzică din București, cu Paul Constantinescu și Alfred Mendelsohn și la Conservatorul de la Moscova. A absolvit și Facultatea de Filosofie din București.

Între anii 1949 și 1953 a îndeplinit funcția de director adjunct al Societății Române de Radiodifuziune, apoi a fost șeful Direcției de muzică din cadrul Ministerului Culturii (1953-1955; 1959-1961).

http://www.discogs.com/Lauren%C8%9Biu-Profeta-Melodii-De-Lauren%C8%9Biu-Profeta/release/3681061

A compus muzica filmului „De-aș fi Peter Pan” (1991).

A scris și un musical pentru Teatrul Evreiesc de Stat, despre un cunoscut Păcală iudeu, „Hershale”.

 

versuri Lucian Blaga

Related Posts

  • 49
    Aura Urziceanu (n. 14 decembrie 1946, București) este o cântăreață și compozitoare de jazz din România, considerată una dintre cele mai importante voci românești ale genului; în acest sens, jazzologul și interpretul Mihai Berindei o numește o „cântăreață autentică de jazz de clasă internațională”. În primii săi ani de activitate a…
    Tags: de, și, muzică, aura, urziceanu, din, bucurești
  • 30
    Aura Christi (n. 12 ianuarie 1967, Chișinău) este un poet, romancier și eseist român. Poemele sale au fost traduse și publicate în Germania, Franța, Belgia, Italia, Suedia, Rusia, S.U.A, Bulgaria și Albania. Membră a Uniunii Scriitorilor din România și a PEN Club România. http://aurachristi.ro/ Originea și studiile Aura Christi, poet,…
    Tags: de, și, la, din, aura