Filarmonica George Enescu: De la Viena la Bucureşti

Filarmonica George Enescu
Adresa: Str. Franklin nr. 1-3, Sector 1, Bucuresti
Telefon secretariat: +40-21-315 2567
Fax: +40-21-312 2983
E-mail: info@fge.org.ro
De la Viena la Bucureşti
Violoncelistul Ştefan Cazacu este student în anul III la Universität für Musik und darstellende Kunst din Viena, clasa prof. Rienhard Latzco . Devenirea sa, s-a construit în timp, cu paşi siguri, treptat şi solid. Din 2004 până în prezent tânărul muzician a fost laureat cu premiul I la toate Olimpiadele naţionale de muzică din România, confirmări şi recunoaşteri la care a adăugat, apoi (spicuim de pe lista ce ne stă la dispoziţie) în 2008 Premiul I la Concursul Internaţional de la Liezen – Austria şi Premiul II la Concursul Internaţional Antonio Janigro (Croatia), în 2010 Marele Premiu „Eurovision Young Musician” România, în 2011 Premiul I la Concursul “Drumul spre celebritate “ organizat de Radio România şi în 2012 Premiul I la Concursul Lions România.
Violoncelistul Ştefan Cazacu este pentru a doua oară titularul unui recital în Stagiunea de marţi seara. De astă dată, el va evolua pe scena din Sala mică a Ateneului Român alături de alţi doi tineri muzicieni, pianistul Daniel Dascălu, din anul 2014 student şi el la Universität für Musik und darstellende Kunst, Viena, clasa de pian a prof. Martin Hughes şi violonistul Caius Daniel Piticaş Moldovan astăzi şi el student la aceeaşi prestigioasă universitate din capitala austriaca, la clasa prof. Jan Pospíchal.

Stagiunea de marţi seara
Marti, 10 Februarie 2015, ora 19:00, Sala mică

ŞTEFAN CAZACU – violoncel
DANIEL DASCĂLU – pian
Invitat: CAIUS HITICAŞ – vioară

Program:

  • Serghei ProkofievSonata în do major pentru violoncel şi pian, op. 119
  • Olivier MessiaenLouange à l’Éternité de Jésus, pentru violoncel şi pian
  • Dmitri ŞostakoviciTrio nr. 2, în mi minor, op. 67

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român
Program:Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari online va rugam accesati www.fge.org.ro

Este o mare bucurie pentru Stagiunea de marţi seara să aducă mereu în faţa publicului meloman tineri muzicieni români aflaţi la studii în străinătate. Pentru ei este o onoare să cânte sub egida Filarmonicii „George Enescu”. Onoare pe care au câştigat -o prin talentul, dăruirea şi munca susţinută, investite în lungi şi grei ani de studiu. Doar aşa au reuşit să ajungă unde au ajuns, studenţi la una dintre cele mai prestigioase institutţii de învăţămând artistic din Europa.
Despre Ştefan Cazacu mai spunem că a concertat sub bagheta dirijorilor Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Theo Wolters, Tiberiu Soare , Cristian Macelaru, in compania orchestrelor simfonice din Arad, Brasov, Botosani, Iasi, Constanta, Cluj, Galati, Pitesti, Ploiesti, Targoviste, Tg. Mures, Rm Valcea, Timisoara, Chisinau, Satu Mare, Bacau şi alături de Orchestra de camera Radio Bucuresti, Orchestra Nationala Radio şi Orchestra simfonică a Filarmonicii « George Enescu ».
Pianistul Daniel Dascălu a fost la Bucureşti elev al prof. univ. Ddr. Dana Borşan şi a participat, în timp, la cursuri de măiestri susţinute de profesori cu nume răsunătoare, printre aceştia Martin Hughes, Mihaela Ursuleasa, Pascal Salomon, Walter Krafft.
Caius Daniel Hiticaş Moldovan s-a format ca violonbist la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, Cluj Napoca. În anul 2013-2014 a fost bursier SoNoRo şi a studiat şi el cu maeştrii ca Ilian Gârneț, Artiom Shishkov, Dora Schwarzberg, Florin Paul, Adelina Oprean şi Sebastian Hamann.
De curând, cei trei instrumentişti au prezentat Trio-ul nr. 2, în mi minor, op. 67 de Dmitri Şostakovici în concert la Viena. Ne bucurăm mult să îi putem asculta şi aplauda şi la Bucureşti.

Biroul de presă
Filarmonica „George Enescu”
www.fge.org.ro

Related Posts