13 februarie – Ziua Mondială a Radioului

 Radio România sărbătoreşte Ziua Mondială a Radioului

Radio România sărbătoreşte alături de radiourile din întreaga lume pe 13 februarie Ziua Mondială a Radioului. UNESCO a ales, la cea de a 36-a Conferinţă Generală din noiembrie 2011, să omagieze radioul, acest mijloc de comunicare devenit parte esenţială a vieţii miliardelor de oameni din întreaga lume.

În acest an, UNESCO a dedicat celor tineri Ziua Mondială a Radioului. Irina Bokova, Director-General UNESCO, în mesajul transmis cu acest prilej, face apel la creşterea incluziunii sociale a generaţiei sub 30 de ani, care înseamnă peste jumătate din populaţia lumii şi subliniază forţa radioului de a contribui la atingerea acestui obiectiv.

„Tinerii nu sunt reprezentaţi suficient în mass-media şi acest deficit explică stereotipurile care circulă în mediile de informare în ceea ce-i priveşte. Radioul are mijloacele pentru a schimba această stare, este un vector de coeziune, educaţie şi cultură, dar şi o platformă a schimbării în care tinerii îşi pot găsi locul şi se pot exprima. (…) Dând tinerilor posibilitatea să „li se audă vocea” ne va impulsiona să găsim idei inovatoare, puncte de vedere noi, să reînviem acea energie colectivă generatoare de progres. Acesta este obiectivul Zilei Mondiale a Radioului din 2015, şi acesta reflectă cel mai bine eforturile UNESCO de a contracara toate formele de discriminare” – a transmis Irina Bokova în mesajul său.

Suntem onoraţi să-l sărbătorim pentru tot ce înseamnă el în viaţa noastră: furnizor de informaţii, muzică, sport, divertisment, teatru, prieten, companion, sfătuitor, platformă de publicitate, instrument de educaţie, accelerator de idei, sursă de inspiraţie, stimulator de imaginaţie.

Pentru toate acestea şi pentru toate celelalte lucrurile bune pe care radioul le oferă, îi spunem La Mulţi Ani!

http://www.radioromaniacultural.ro/radio_romania_sarbatoreste_ziua_mondiala_a_radioului-27771

Related Posts

  • 79
    Radio România Cultural şi Editura Casa Radio vă propun un nou proiect radiofonic care doreşte să celebreze dragostea şi, totodată, să atragă publicul către înregistrările din marea fonotecă a radiodifuziunii. Restul este dragoste a pornit din încercarea de a găsi limbajul corespunzător lumii contemporane, artistice şi culturale, prin care se poate dialoga pe această temă.…
    Tags: de, în, radio, şi, românia, din, a
  • 76
    Radio România Cultural transmite în direct GALA TINERILOR SCRIITORIJoi, 15 ianuarie 2015, ora 16:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti, va avea loc ediţia a V-a a Galei Tinerilor Scriitori / CARTEA DE POEZIE A ANULUI 2014. http://www.radioromaniacultural.ro/RadioRomaniaCultural/ziua_culturii_nationale/104 Editura Casa Radio marchează Ziua Culturii Naţionale prin lansarea primului disc-compact realizat de Orchestra…
    Tags: radio, de, şi, din, în, românia