La mulți ani, Cristina Anghelescu!

Născută într-o familie de muzicieni, violonista Cristina Anghelescu a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea maestrului Ştefan Gheorghiu. Solistă aclamată internaţional, ea a cântat pe scenele celor mai importante şi prestigioase săli de concerte: Sala Ceaikovski Moscova, Teatro Monumental şi Auditorium din Madrid, Sala Smetana din Praga, Sala Finlandia din Helsinki etc.

Solistă, din 1990, a Orchestrei Radio din Bucureşti, Cristina Anghelescu a obţinut numeroase premii ca recunoaştere a calităţilor sale interpretative, la concursuri de specialitate din Finlanda, Italia, Chile, Rusia, Franţa, Elveţia.

Pe parcursul carierei sale, violonista a fost invitată să interpreteze cu mari orchestre din Londra, Moscova, Dresda, Praga, Madrid, Helsinki, Bratislava, Caracas. De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, printre care cele din Praga şi Helsinki.
Cristina Anghelescu şi-a format o reputaţie atât ca solistă de recitaluri, cât şi ca solistă de concerte orchestrale. Repertoriul ei include cele mai importante concerte pentru vioară, precum şi piese şi sonate din epoca barocă până la stilul modern. Pe lângă apariţii în emisiuni televizate, Cristina Anghelescu a înregistrat numeroase compact discuri, care includ concertele de vioară de Ceaikovski, Mendelssohn, Anotimpurile de Vivaldi şi, cel mai recent, două concerte de vioară de Geroge Lloyd cu renumita Orchestra Philharmonia din Londra.

sursa:  http://filacluj.ro/tmc/index.php/artistii-tmc-2014/cristina-anghelescu/

Related Posts

  • 36
    Campania: recită un poem! Dragi ascultători: Ne-am gândit să-ncepem anul printr-o campanie care să ne apropie și să ne ajute să ne cunoaștem și cum poezia întotdeauna apropie vă vom propune de-acum înainte, în fiecare săptămână,  câte un poem pe care dvs să-l recitiți, să-l înregistrați mp3 și pe care…
    Tags: de, şi, pe, din
  • 34
    Concertul va începe la ora 19, ora României! click pt. a asculta la ora indicată:  LIVE STREAM Cristina Anghelescu, violin, and the Romanian National Radio Orchestra conducted by Iurie Florea perform: MOZART: Le nozze di Figaro, overture. Violin Concerto No. 4 in D major KV218. Symphony No. 39 in E…
    Tags: la, anghelescu, cristina