Filarmonica George Enescu: „Sînziana Mircea a fascinat audienţa prin muzica sa”

Filarmonica George Enescu
Adresa: Str. Franklin nr. 1-3, Sector 1, Bucuresti
Telefon secretariat: +40-21-315 2567
Fax: +40-21-312 2983
E-mail: info@fge.org.ro
„Sînziana Mircea a fascinat audienţa prin muzica sa”
(Toyama Newspaper, Japonia, 27 noiembrie 2012)
În anul 2014, juriul prezidat de Preşedintele Academiei Române a desemnat-o pe tânăra pianistă Sînziana Mircea drept „Cel mai bun student român din străinătate – Categoria Arte”, în cadrul Galei Ligii Studenţilor Români din Străinatate. De asemenea, tot în 2014 Sînziana Mircea a fost inclusa în „Top 100 de români care mişcă ţara prin puterea ideilor sau a faptelor lor”, realizat de Foreign Policy România, divizie a Washington Post.
Inregstrari live din concertele sale au fost difuzate la BBC Radio 3, Radio Romania Muzical, radiourile nationale din Polonia, Suedia, Norvegia, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Grecia, Croatia, Slovacia etc. Marţi, 3 martie, pianista Sânziana revine pe scena Sălii mici a Ateneului Român într-un nou recital din seria Stagiunea de marţi seara.

Marți, 03 Martie 2015, ora 19:00, Sala mică
Sânziana Mircea – pian

 • Ludwig van BeethovenSonata în do major, op. 2 nr. 3
 • Frédéric ChopinPatru mazurci, op. 33
  – Balada nr. 1, în sol minor, op. 23
 • Alberto GinasteraDanza de la Moza donosa
 • Serghei RahmaninovSonata nr. 2, op. 36

Coproducători: Radio România Muzical, Radio România Cultural

Sînziana Mircea a obţinut primul premiu I la vârsta de 7 ani, urmat de numeroase alte premii, dintre care 12 au fost premii I în competiţii de pian din România, Grecia, Italia, Spania, Austria. Dintre cele mai recente pot fi menţionate „Plathner’s Eleven Prize” la Rotary Internaţional Piano Competition, Palma de Mallorca, „Liszt Prize” şi „Münchner-Klavierpodium Prize” acordat de Viena Young Pianists. De asemenea, a participat la numeroase cursuri de măiestrie cu mari personalităţi, precum pianiștii Aldo Ciccolini, John Perry, Veda Kaplinsky, Peter Donohoe, Dan Grigore.
Sînziana Mircea este studenta în anul IV la Hochschule für Musik und Tanz Köln, Germania (Prof. Sheila Arnold). Studiaza la prestigioasa ‚Accademia Pianistica Imola’, Italia, la clasa Prof. Boris Petrushansky. În anul academic 2013/2014 a fost acceptată la „Guildhall School of Music and Drama” din Londra, unde îşi va continua studiile din toamna acestui an cu o bursă integrală în cadrul programului de Masterat. La formarea sa au contribuit prof. Christiane Karajev, prof. Olga Szel, prof. Stela Drăgulin si prof. Elena Dumitrescu.
Sînziana Mircea dispune de o bogată experienţă scenică dobândită în diverse săli de concerte din Europa, Statele Unite ale Americii si Japonia. La numai 11 ani, Sînziana Mircea a sustinut primul său recital în SUA, urmat de un turneu efectuat la vârsta de 14 ani în cinci oraşe americane şi un turneu în Japonia la 20 de ani. Deasemenea, Sînziana a concertat pe importante scene precum Tokyo Metropolitan Theater – Japonia, St.Martin in the Fields – Londra, PepsiCo Hall Recital Hall Fort Worth Texas USA, Ateneul Român, Bechstein Young Professionals Series – Köln si multe altele. În iunie 2014, a fost unul dintre bursierii acceptaţi la Piano Texas Academy & Festival organizat de Texas Christian University School of Music & Van Cliburn Foundation in Fort Worth, Texas, SUA.

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Biroul de presă

Related Posts

 • 51
  Mircea Micu (n. 31 ianuarie 1937, Vărșand, județul Arad - d. 18 iulie 2010) a fost un poet, prozator și publicist român. Autor a peste 35 de volume de proză, versuri, memorialistică, laureat al premiilor literare pentru proză, poezie și dramaturgie aAsociației Scriitorilor din București și al Academiei Române, președintele…
  Tags: de, mircea, a, la
 • 49
  Mircea Vulcănescu (3 martie 1904, București - 28 octombrie 1952, Aiud) economist, filolog, filosof, publicist, sociolog,teolog și profesor de etică român, victimă a represiunii comuniste din România. Interviu cu Mariuca Vulcanescu (I)... by medialert
  Tags: mircea, din, a, de