Filarmonica George Enescu: Recital de vioară și pian

Filarmonica George Enescu
Adresa: Str. Franklin nr. 1-3, Sector 1, Bucuresti
Telefon secretariat: +40-21-315 2567
Fax: +40-21-312 2983
E-mail: info@fge.org.ro
Recital de vioară și pian
Întâlnirea cu capodopere camerale este întotdeauna prilej de profundă satisfacţie estetică. Sâmbătă, 7 martie, ora 19, în Sala mare a Ateneului Român, doi artişti de rafinată cultură şi sensibilă trăire interioară propun un recital Mozart – Beethoven.

«Am alcatuit un program din capodopere ale Clasicismului vienez: doua sonate de Mozart, urmate de un „hit” al muzicii de camera: Sonata „Kreutzer” de Beethoven. Pentru inceput, o partitura aparte, articulata in doua parti sobre. Scrisa la Paris, pe cand compozitorul ei isi pierdea mama, Sonata K. 304 este unul dintre rarele cazuri, la Mozart, in care o tragedie de viata infuzeaza opera.
Lucrarile care ii succed au in comun scriitura concertanta, inspiratia debordanta, expresie a plenitudinii creatoare, precum si folosirea Temei cu variatiuni in partea finala, la Mozart (K. 481), respectiv in cea lenta, la Beethoven (op. 47). Aceasta din urma sonata este dedicata marelui violonist R. Kreutzer, omagiat prin aportul virtuoz, in echipa, al ambilor protagonisti. In plus, temele pregnante staruie in memoria melomanilor impatimiti. Lucrarea l-a inspirat pe Tolstoi si a fost prezenta in multe recitaluri ale lui George Enescu, o inregistrare tarzie marturisind, si ea, despre tonul sau unic.
Un program la care va invitam cu drag.»
Viniciu Moroianu

Recital cameral
Sambata, 07 Martie 2015, ora 19:00, Sala Mare

MIOARA MOROIANU – vioară
VINICIU MOROIANU – pian

Program:

  • Wolfgang Amadeus Mozart Sonata in mi minor KV 304
    – Sonata in Mi bemol major KV 481
  • Ludwig van BeethovenSonata nr. 9, în la major, op. 47, „Kreutzer”

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari on line va rugam accesati www.fge.org.ro
Biroul de presă

Related Posts